Wij hebben een missie

Een betere kwaliteit van leven en overleving voor patiënten met hoofd- en halskanker

Het hoofd-halskankercentrum van het Antoni van Leeuwenhoek

Het Hoofd Hals Centrum van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is een van de Nederlandse toonaangevende instituten op het gebied van Hoofd-Halskanker. Ons multidisciplair team helpt patiënten aan een betere kwaliteit van leven en overleving. Het is uniek dat ons team niet alleen bestaat uit verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, radiotherapeuten, internisten en chirurgen, maar óók uit diëtisten, logopedisten, tandartsen, mondhygienisten en psychologen. Zodoende kunnen wij met onze integrale aanpak sneller, beter en efficiënter acteren om zo kostbare tijd te besparen.

Innovatieve methodiek op het gebied van hoofdhalskanker

Ons team specialisten van het AvL Hoofd Hals Centrum is naast patiëntenzorg continu bezig met veel onderzoek. Dat is een perfecte combinatie. Zo kunnen wij innovatieve methodes die wij uitgedacht hebben direct toepassen binnen onze patiëntenpopulatie voor een grotere overlevingskans. Wij werken o.a. met onderstaande technieken.

Immuuntherapie

Een behandeling van immuuntherapie helpt het lichaam door middel van medicijnen onze natuurlijke afweer te stimuleren om kankercellen aan te vallen en op te ruimen. Het voordeel van deze behandeling is dat deze soms gecombineerd kan worden met chirurgie.

3D reconstructies

Kanker heeft een grote impact op lichaam op het lichaam. Het is van belang om het zo gericht mogelijk te kunnen behandelen en herstellen zonder het gezonde weefsel te verwijderen of beschadigen. Door middel van 3D reconstructies en virtuele planning is het voor ons mogelijk om nog preciezer te kunnen opereren.

Image-guided therapie

Met bestralingsbehandelingen zoals ‘image-guided radiotherapie’ kan er veel nauwkeuriger bestraald worden, waardoor belangrijke structuren beter intact gehouden kunnen worden. Daarnaast zorgt dit voor een mogelijk kortere behandeling bij een gelijkwaardige dosis en minder bijwerkingen.

Robotchirurgie

Met robotchirurgie kunnen tumoren van de mondkeelholte in geselecteerde gevallen goed verwijderd worden zonder een opening te maken van buitenaf. Door met robotische precisie te kunnen werken, is het voor ons mogelijk om de plaats van de tumor eenvoudiger te kunnen bereiken zonder andere weefsels en structuren te beschadigen.

Photodynamische therapie (PDT)

Naast chirurgie, radiotherapie en chemotherapie kan photodynamische therapie (PDT) beschouwd worden als een effectieve behandeling bij een lokale vorm van hoofdhalskanker. Het Antoni van Leeuwenhoek heeft landelijk en Europees gezien de meeste deskundigheid op het gebied van PDT.

Daarom het Antoni van Leeuwenhoek

  • rood icoon

    Zorgpad

    Een efficiënte behandeling; Dat is waar wij voor staan. Lees hier meer over ons zorgpad.

  • rood icoon

    Aandacht

    Wij behandelen geen scans of papieren dossiers, maar de patient. Met oprechte aandacht staat ons team altijd voor de patient klaar. Lees meer over waarom behandeling in het AVL.

  • rood icoon

    Snelheid

    Een snelle behandeling is cruciaal en vergroot zowel de kans op overleving alsmede de levenskwaliteit na behandeling.

  • rood icoon

    Patientervaringen

    Het AVL HHC heeft meer dan 3.274 patiënten zorg mogen leveren (2022). Uit onderzoek krijgen wij een 9.1 als rapportcijfer, daar zijn wij trots op!

Maak kennis met onze specialisten

Hoofd-hals chirurgen

Een hoofd hals chirurg is een medisch specialist die tumoren in het hoofd hals gebied door middel van een operatie verwijdert

Radiotherapeuten

De bestralingsarts ofwel radiotherapeut evalueert de mogelijkheden van bestraling als mogelijke behandeling en kan tijdens deze bestraling uw hoofdbehandelaar zijn.

Internisten

De internist-oncoloog speelt een rol bij de behandeling van algemene medische problemen, zoals suikerziekte en hoge bloeddruk. Hij/zij evalueert ook of en welke chemotherapie of immunotherapie een rol kan spelen bij uw behandeling en begeleidt u herbij.

Tandarts

De tandarts speelt een rol bij het voorkomen en behandelen van schade aan het gebit door chirurgie, radiotherapie of chemotherapie. Ontstoken tanden, kiezen en/of wortelresten dienen voor de bestraling behandeld of getrokken te worden. Indien u een gebitsprothese heeft, is het soms nodig om na de behandeling een nieuwe gebitsprothese te maken, daar de oude niet meer past. Bij bepaalde operaties maakt de tandarts een prothese om het defect op te vullen (klos).

Het AVL HHC in cijfers

0

Patiënten geholpen

in het AVL HHC in 2022

0

Nieuwe patiënten

in het AVL HHC in 2022

0

Rapportcijfer tevredenheid

door patienten van het AVL HHC in 2022

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.