Het Antoni van Leeuwenhoek is zowel een tweedelijns- als derdelijnscentrum voor patiënten met kanker. Voor veel kankersoorten bieden we sneldiagnostiek aan. Hierbij worden nog aanvullend relevante onderzoeken uitgevoerd, spreekt de patient alle relevante specialisten en wordt de patiënt besproken binnen het Multidisciplinair team (MDO). In de meeste gevallen heeft de patiënt op dezelfde dag een voorlopig behandeladvies. Hierna kan de patiënt besluiten in welk ziekenhuis hij/zij de behandeling start.

Uw patient doorverwijzen

Er zijn twee manieren waarop u als verwijzer patiënten kunt doorverwijzen. Wij hebben de voorkeur voor een digitale verwijzing. Is dit niet mogelijk, dan kunt u gebruikmaken van een verwijzing per telefoon (020-5122537).

Voor een snelle en efficiënte doorverwijzing bieden wij een digitaal verwijsformulier aan. Wij vragen u als verwijzer het verwijsformulier volledig in te vullen en alle relevante documentatie mee te sturen, zodat wij de patiënt op de juiste polikliniek kunnen plannen. Als u extra relevante informatie toevoegt (zoals informatie van de longarts of cardioloog), kunnen we de patiënt sneller inplannen voor een operatie.

Nadat dit formulier is ingevuld en verzonden, wordt het formulier door de afdeling planning verwerkt. De patiënt wordt uitgenodigd op de meest adequate polikliniek voor deze problematiek. Onze poliklinieken zijn voor een groot deel orgaanspecifiek en multidisciplinair opgezet. Na het bezoek aan de polikliniek krijgt u zo spoedig mogelijk bericht.

Zorgdomein

Als huisarts kunt u patiënten met behulp van ZorgDomein digitaal doorverwijzen naar het Antoni van Leeuwenhoek. Ook de informatieoverdracht van u naar onze medisch specialisten verloopt via ZorgDomein. Ga hier direct naar ZorgDomein.

 • Versturen van radiologische en nucleaire onderzoeksbeelden

  Relevante radiologische en nucleaire onderzoeksbeelden van de voorgaande 6 maanden (CD-rom)

  Adres:
  Het Antoni van Leeuwenhoek
  T.a.v. Radiologisch Archief
  Postbus 90203
  1006 BE Amsterdam

  Pathologisch materiaal

  Adres:
  Het Antoni van Leeuwenhoek
  T.a.v. Afdeling Pathologie
  Postbus 90203
  1006 BE Amsterdam

Suggesties

Suggesties verbeteren patiëntenzorg

Stuur opmerkingen, suggesties of vragen om gezamenlijk de patiëntenzorg te verbeteren naar verwijzers@nki.nl. Dit mailadres is niet bedoeld voor medisch inhoudelijke vragen en/of afstemming met de medisch specialist.

Klacht

Mocht u een klacht hebben dan kunt u uw klacht online doorgeven via onze klachtenprocedure. De klachtenfunctionaris zal dan zorgdragen voor de verdere afhandeling.

Overleg huisartsen – specialisten

Binnen het Antoni van Leeuwenhoek bestaat er een vast huisartsen- en specialistenoverleg dat elk kwartaal plaatsvindt. Centraal hierin staat de bereikbaarheid, de samenwerking en het huisarstensymposium dat 2 keer per jaar plaatsvindt. Voorzitters zijn Bart Meijman, huisarts Amsterdam-Osdorp en mede-initiatiefnemer Optimale zorg-Dappere dokters en Marie-Jeanne Vrancken-Peeters, mammachirurg in het AVL.