Waarom behandeling in het AVL?

In het Hoofd Hals Centrum kunt u terecht als u zich zorgen maakt over een verdacht plekje in uw hoofd-halsgebied of wanneer er kanker is geconstateerd in het hoofd-halsgebied. De meest voorkomende tumoren betreffen mondholte– en tongkanker, keelkanker en stembandkanker. Ook huidtumoren, neustumoren, speekselklierentumoren en schildkliertumoren worden in het AVL behandeld.

Wij vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk weet wat er aan de hand is. Het Hoofd Hals Centrum is zodanig ingericht dat alle onderzoeken die nodig zijn om tot een diagnose te komen zoveel mogelijk op één dag worden uitgevoerd. U kunt na doorverwijzing door uw huisarts of specialist snel bij ons terecht ook om verdachte plekken of zwellingen te laten screenen.

Waarom kiezen voor het Hoofd Hals Centrum Antoni van Leeuwenhoek (AVL)?

 • Alle medisch specialisten en verpleegkundig specialisten die u voor uw behandeling in het AVL ziet, zijn gespecialiseerd in hoofd-halskanker. Door deze sterke specialisatie hebben onze specialisten veel kennis en ervaring en de hoogste kwaliteitsstandaard.
 • Binnen het Hoofd Hals Centrum werken alle specialisten – chirurgen, medisch oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundig specialisten – nauw samen. Dit garandeert een optimale multidisciplinaire aanpak.
 • Met ruim nieuwe 600 patiënten per jaar zijn wij een van de grootste centra in Nederland. In Nederland zijn alleen het Antoni van Leeuwenhoek en de academische ziekenhuizen erkende centra voor hoofd-halstumoren. Deze concentratie van zorg is noodzakelijk omdat tumoren van het hoofd-halsgebied zeldzaam zijn (“slechts” 2.900 per jaar in Nederland) en hierdoor onvoldoende kennis en ervaring in andere ziekenhuizen kan worden verkregen.
 • Uniek binnen Nederland is dat bij het AVL onderzoek en behandeling onder één dak zijn ondergebracht: hierdoor vindt diagnostiek en behandeling plaats volgens de nieuwste inzichten.
 • Met name de persoonlijke aandacht en warme, professionele betrokkenheid zijn belangrijke waarden binnen het Hoofd-Hals Centrum en worden door de patiënten hoog gewaardeerd.
 • Onze specialisten hebben een internationaal erkende reputatie en zijn actief in vele commissies en beroepsgroepen. Deelname aan onderzoeken met nieuwe behandelmethodes is hierbij een belangrijk aspect. Lees meer
 • Steeds wordt individueel gekeken of uitgebreide behandelingen, die technisch mogelijk zijn, ook zinvol kunnen zijn.
 • Als een van de weinige centra in Nederland en Europa worden in het AVL fotodynamische therapie en robotoperaties toegepast bij hoofd-halskanker.
 • Alle klinische behandelingen en opnames worden geconcentreerd op één afdeling waardoor patiënten vertrouwd raken met de verpleegkundigen en deze een grote kennis hebben op het gebied van deze patiëntengroep.
 • Het Antoni van Leeuwenhoek heeft als enig oncologisch centrum een revalidatieafdeling gespecialiseerd in hoofd-halsoncologische patiënten.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.

  Content for `one`
  Content for `two`
  Content for `three`