U bent onder behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) voor een tumor in het hoofd-halsgebied of u zult binnenkort een operatie, bestraling of andere therapie hiervoor ondergaan.

De verpleegkundigen van de hoofd-halspolikliniek (HHV) spelen bij uw opname en behandeling een voorbereidende en ondersteunende rol. Ook tijdens uw poliklinische behandeling kunt u een beroep op hen doen.

Het poliklinisch spreekuur van de hoofd-halsverpleegkundigen

De hoofd-halsverpleegkundige (HHV) informeert u over de ingreep en de periode in het ziekenhuis. De HHV neemt met u de verpleegkundige anamnese en de lastmeter door. De HHV kan in overleg met u andere disciplines (zoals diƫtiste, maatschappelijk werkster, psychiatrisch verpleegkundige) inschakelen.

Wellicht is voor de behandeling al duidelijk dat er na de ziekenhuisperiode hulp nodig is in de thuissituatie. Dan kan de hoofd-halsverpleegkundige met u kijken of er alvast hulp ingeschakeld moet worden. Ook na een behandelperiode in het ziekenhuis kunt u een afspraak maken met de hoofd-halsverpleegkundigen. U blijft natuurlijk medisch onder controle bij uw medisch specialist.

Verpleegkundig spreekuur in uw behandelplan

In bepaalde gevallen maakt het verpleegkundig poliklinisch spreekuur onderdeel uit van het behandelplan.
Dan maakt de spreekuurassistente van de specialist alvast een afspraak voor u of krijgt u bij ontslag uit het ziekenhuis een afspraak mee voor het verpleegkundig spreekuur.
U kunt uiteraard ook zelf een afspraak maken. Hiervoor kunt u op werkdagen het telefonisch spreekuur bellen.

Telefonisch spreekuur

Heeft u korte vragen over uw ziekte of de behandeling, dan kunt u die stellen tijdens het telefonisch spreekuur. Alle onderwerpen die met uw ziekte te maken hebben, zijn bespreekbaar. Hierbij kunt u denken aan praktische informatie over uw ziekte en de behandeling of over de mogelijke gevolgen hiervan.
Wilt u dieper ingaan op vragen die u heeft, dan kunt u tijdens het spreekuur bellen om een afspraak te maken voor het hoofd-halsverpleegkundig poliklinisch spreekuur in het AVL.
Het telefonisch spreekuur is maandag tot en met vrijdag van 10.00-10.30 uur en van 13.30 tot 14.00 uur via telefoonnummer 020-512 78 19.

Over de verpleegkundigen

Op de verpleegkundige hoofd-halspolikliniek treedt u in gesprek met ervaren oncologieverpleegkundigen van de hoofd-halsafdeling in het Antoni van Leeuwenhoek. Zij verzorgen de poliklinische spreekuren in combinatie met hun werk op de verpleegafdeling.

Waar is de verpleegkundige hoofd-halspolikliniek?

De verpleegkundige hoofd-halspolikliniek bevindt zich op de begane grond in het hoofdgebouw.
U kunt zich melden op de polikliniek, bij balie 1.

Content for `one`
Content for `two`
Content for `three`