Innovatieve methodiek op het gebied van hoofd-halskanker

Ons team specialisten van het AvL Hoofd Hals Centrum is naast patiëntenzorg continu bezig met veel onderzoek naar de behandeling van kanker. Dat is een perfecte combinatie. Zo kunnen wij innovatieve methodes die wij uitgedacht hebben direct toepassen binnen onze patiëntenpopulatie voor een grotere overlevingskans. Wij werken o.a. met onderstaande technieken die ook als combinatietherapie kunnen worden ingezet.

Behandeling van kanker bij het AvL Hoofd Hals Centrum

Immuuntherapie

Een behandeling van immuuntherapie helpt het lichaam door middel van medicijnen onze natuurlijke afweer te stimuleren om kankercellen aan te vallen en op te ruimen. Het voordeel van deze behandeling is dat deze soms gecombineerd kan worden met chirurgie.

3D reconstructies

Kanker heeft een grote impact op lichaam op het lichaam. Het is van belang om het zo gericht mogelijk te kunnen behandelen en herstellen zonder het gezonde weefsel te verwijderen of beschadigen. Door middel van 3D reconstructies en virtuele planning is het voor ons mogelijk om nog preciezer te kunnen opereren.

Image-guided therapie

Met bestralingsbehandelingen zoals ‘image-guided radiotherapie’ kan er veel nauwkeuriger bestraald worden, waardoor belangrijke structuren beter intact gehouden kunnen worden. Daarnaast zorgt dit voor een mogelijk kortere behandeling bij een gelijkwaardige dosis en minder bijwerkingen.

Robotchirurgie

Met robotchirurgie kunnen tumoren van de mondkeelholte in geselecteerde gevallen goed verwijderd worden zonder een opening te maken van buitenaf. Door met robotische precisie te kunnen werken, is het voor ons mogelijk om de plaats van de tumor eenvoudiger te kunnen bereiken zonder andere weefsels en structuren te beschadigen.

Photodynamische therapie (PDT)

Naast chirurgie, radiotherapie en chemotherapie kan photodynamische therapie (PDT) beschouwd worden als een effectieve behandeling bij een lokale vorm van hoofd hals kanker. Het Antoni van Leeuwenhoek heeft landelijk en Europees gezien de meeste deskundigheid op het gebied van PDT. Deze therapie houdt in dat een fotosensitizer wordt ingespoten, waardoor weefsels lichtgevoelig worden, waarna het weefsel wordt blootgesteld aan laserlicht. Dit betekent dat PDT slechts minimale schade aan normale, gezonde cellen toebrengt.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.

    Content for `one`
    Content for `two`
    Content for `three`