Margot Tesselaar

Sinds 2008 ben ik als medisch oncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van hoofd-hals – en neuro-endocriene kankers binnen een multidisciplinair team. Voor de hoofd-halstumorwerkgroep zie ik vooral patiënten die een combinatie ondergaan van bestraling en chemotherapie. Die behandeling is zwaar, maar ik zie dat het ons – mede dankzij onderzoek – ­steeds beter lukt patiënten te genezen. Voor de neuroendocriene kankers, werk ik met nauw samen met de maag-darm-leverartsen. In 1997 is de “carcinoid” polikliniek opgericht dat nu de naam NET/NEC- polikliniek heeft, die in 2011 het prestigieuze predicaat ‘Centre of Excellence’ heeft behaald. Voor de huid neuroendocriene kankers, ook wel Merkelcel genoemd, werk ik samen met de huidtumor werkgroep. Ook voor de Merkelceltumoren zijn we door het ministerie van volksgezondheid gecertificeerd als Merkelcel kanker kennis centrum.

Sinds 2000 werk ik in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Mijn specialisaties zijn hoofd/halstumoren, schildkliertumoren en lymfeklierkanker. In het AVL kunnen wij een zo goed mogelijke behandeling aanbieden, waarbij voldoende tijd is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Dit persoonlijke contact is voor mij de basis van een behandeling. Ook probeer ik de wachttijd op het poliklinisch spreekuur tot een minimum te beperken.

Om behandelingen verder te verbeteren, ben ik betrokken bij onderzoeksprojecten en bestuursfuncties. Het is dus mogelijk dat ik patiënten vraag deel te nemen aan een medisch onderzoek.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.