Jacqueline van der Wal

Na mijn opleiding in het VUmc heb ik vele jaren als patholoog in Groningen/Friesland gewerkt (UMCG, Martini ziekenhuis, Pathologie Friesland). Sinds september 2017 werk ik met veel plezier in het Antoni van Leeuwenhoek, een inspirerende omgeving waar de nieuwste ontwikkelingen worden toegepast voor een gepersonaliseerde behandeling.

Mijn aandachtsgebieden zijn de hoofd-hals pathologie, schildklierpathologie en huidpathologie. Daarnaast ben ik plaatsvervangend opleider pathologie.

Ik werk sinds 2009 als patholoog in het Antoni van Leeuwenhoek. Na mijn opleiding tot patholoog in het UMC Utrecht heb ik 12 jaar in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis gewerkt. Mijn aandachtsgebieden zijn tumoren van de huid waaronder melanoom, het hoofd-hals gebied, de borst en gynaecologische tumoren.

Ik ben verder betrokken bij de kwaliteitscontrole van laboratoriumtechnieken. Het Antoni van Leeuwenhoek vind ik een inspirerende werkomgeving waar ik met veel plezier werk.

Vanaf september 2014 werk ik in het Antoni van Leeuwenhoek als patholoog. Hoewel een patiënt niet zo snel een patholoog in het ziekenhuis tegenkomt zijn wij op de achtergrond wel degelijk druk bezig met de patiënten.

Een patholoog bekijkt of er in een biopt of operatiepreparaat kankercellen aanwezig zijn of niet. Als er toch kanker aanwezig is dan kijken we wat voor soort kanker het is, of de tumor geheel weggehaald is en of er in het DNA van de kankercellen aangrijpingspunten zitten voor gerichte behandeling. Daarna bespreken we onze bevindingen in een multidisciplinair overleg om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

Sinds maart 2012 werk in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Naast de algemene diagnostiek heb ik als aandachtsgebieden cytologie en gynaecopathologie.

In mijn werk kun je van alles onder de microscoop tegenkomen; van top tot teen worden bij patiënten weefselstukjes weggehaald. Het is afwisselend en verantwoordelijk werk: uiteindelijk zeggen wij of het wel of geen kanker is, of er uitzaaiingen zijn in de lymfklieren en of de tumor er helemaal uit is. Het is een moeilijk, maar uitdagend vak.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.