Olga Hamming

Ik werk sinds 2006 als radiotherapeut in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Door het goede teamwork doe ik dit werk met veel plezier. Ik maak deel uit van de multidisciplinaire teams voor de behandeling van hoofd-halskanker en huidkanker. Binnen deze teams leveren we zorg op maat voor elke patiënt.

Verder ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van radiotherapeutische technieken zoals ‘image guided radiotherapy’ (IGRT) en ‘adaptive radiotherapy’ (ART). Met deze technieken kunnen we tumoren preciezer bestralen en de omliggende organen beter beschermen. Zo kan ik direct bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven voor mijn patiënten.

Sinds 2009 ben ik staflid van de afdeling Radiotherapie in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Een goede samenwerking in het ziekenhuis is heel belangrijk; zo kunnen we de beste zorg aan patiënten geven.

Ik werk met een gespecialiseerd multidisciplinair team samen aan het aandachtsgebied hoofd-halstumoren.
Geavanceerde bestralingstechnieken, ondersteund met klinisch onderzoek, zorgen ervoor dat wij patiënten steeds meer specifieke en effectieve behandelmethoden kunnen bieden.

Na 11 jaar gewerkt te hebben in het Erasmus MC kankerinstituut, ben ik sinds juni 2014 werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek als radiotherapeut-oncoloog. Ik heb me toegelegd op het behandelen van hoofdhalskanker.

De behandeling van hoofdhalskanker is zeer complex en gaat vaak gepaard met veel bijwerkingen. Daarom doe ik, naast patiëntenzorg, ook veel onderzoek om de behandeling van hoofdhalskanker verder te optimaliseren. Mijn motto is “Less is More”. Het uiteindelijke doel van mijn researchlijn is het gericht bestralen op de tumor en het maximaal sparen van de omliggende structuren waardoor genezing bereikt zal worden met veel minder bijwerking en aanzienlijk betere kwaliteit van leven.

Het werken binnen het Antoni van Leeuwenhoek kenmerkt zich door nauw samenwerken binnen multidisciplinaire teams én een uitstekende infrastructuur voor het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden en het optimaliseren van de bestaande technieken.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.