Peter Lohuis

Hoofd-hals chirurgen

Dokter Peter JFM Lohuis is KNO-arts en gespecialiseerd in de cosmetische en reconstructieve chirurgie van de neus. Hij volgde de opleiding geneeskunde en vervolgens de opleiding KNO-heelkunde en Hoofd-/Halschirurgie gekoppeld aan een promotieonderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dokter Lohuis is werkzaam op de vestiging Bey by Bergman Clinics vestiging in Hilversum.

Na zijn promotieonderzoek doorliep dr Lohuis vervolgopleidingen in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie (Academisch Medisch Centrum Amsterdam, 2000), de oncologische hoofd-halschirurgie (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam, 2001-2002) en de reconstructieve oncologische hoofd-halschirurgie (Universitair Ziekenhuis Gent, 2003).

Dokter Lohuis behaalde in 2001 het Amerikaanse examen van The American Board of Facial Plastic Reconstructive Surgery (Washington) en publiceerde in 2006 het naslagwerk ‘Facial Plastic Reconstructive Surgery’. In 2016 publiceerde hij ook het boek ‘Advanced Caucasian and Mediterranean Rhinoplasty’. Over dit onderwerp fungeert hij jaarlijks als ‘invited speaker’ op meerdere internationale congressen.

Dr Lohuis heeft als aandachtsgebieden binnen de KNO-Heelkunde:

  • Functionele en esthetische neuschirurgie.
  • Plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie.
  • Reconstructieve oncologische Hoofd-Halschirurgie.
  • Huidtumoren en reconstructies bij aandoeningen van de nervus facialis.

Naast zijn werkzaamheden bij Bey by Bergman Clinics is dokter Lohuis sinds 2003 als oncologisch hoofd-halschirurg verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Van 2006-2018 was hij ook werkzaam binnen de maatschap KNO/Hoofd-halschirurgie in het Diakonessenhuis te Utrecht.

Dokter Lohuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Hoofd-halschirurgie en de European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS). Dokter Lohuis was secretaris van de Nederlandse Werkgroep voor Plastische Aangezichtschirurgie, Fellow of the American Head and Neck Society, redactielid voor het Nederlands Tijdschrift voor KNO-heelkunde, Advisor of the Board of the European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS) en Delegate of the EAFPS in the International Federation of Facial Plastic Surgery Societies (IFFPSS). Hij won diverse awards binnen zijn vakgebied en is auteur van meer dan 120 medische artikelen en boekhoofdstukken.

Maak online een afspraak

Voor zowel nieuwe patienten en Second Opinions

Let op: Om een afspraak te kunnen maken, is een verwijsbrief van uw huisarts benodigd.